↑ Return to Sisteme de Supraveghere

Centre de comanda si control (fixe si mobile)

CCC reprezinta acea subdiviziune specializată a serviciului operativ al unei companii de furnizare utilitati, care asigură primirea apelurilor de la cetateni privind incidente si actiuni menite sa afecteze buna functionare a sistemului sau situatii de urgenta, antrenarea şi coordonarea forţelor de intervenţie, precum si suportul necesar operaţiilor de intervenţie.

Structura tehnica si descrierea functionala:

1. Modul comunicatie vocala

–       Telefonie fixa in reteaua operatorului national prin fluxuri digitale

–       Telefonie mobila (interfete in retelele de telefonie mobila)

–       Comunicatie radio conventionala sau digitala profesionala

2. Modul de inregistrare

Comunicatia vocala va putea fi inregistrata in cadru intern, pentru analize ulterioare ale modului de solutionare a situatiilor operative.

3. Modul comunicatie de date

Asigura comunicatia intre calculatoarele / dispozitivele mobile de date si reteaua centrala de servere care deservesc aplicatiile institutiei.

4. Modul de comutare

Permite transferul de la un pupitru de comanda a convorbirilor intre toate resursele utilizate pentru comunicatia vocala, indiferent de mediul de comunicare. In acest fel, fortele de interventie care dispun de echipamente de comunicatie vocala in tehnologii diferite (analogice sau digitale) sau care utilizeaza linii neconectate, pot comunica prin intermediul facilitatilor tehnice oferite de acest modul.

5. Modul GIS

Asigura vizualizarea resurselor in teren (harta GIS a zonei de acoperire, localizarea prin GPS a

echipajelor mobile din teren in baza unei aplicatii AVL), permitand realizarea urmatoarelor:

–       Gestiunea incidentelor

–       Planificarea resurselor

–       Monitorizarea interventiilor

–       Analiza eficientei interventiilor

–       Activitati administrative

6. VideoWall

Dispune de un dispozitiv de comanda a vizualizarilor de la orice sursa de semnal video interna si cablu TV; poate prelua orice semnal video de la surse CCTV instalate in aria operationala. Aplicatia poate asigura si functii de control al camerelor video distante.

7. Modul de backup si de stocare; facilitati de disaster recovery

Asigura stocarea datelor / imaginilor / convorbirilor cu relevanta pentru activitati de analiza si in situatii impuse de lege. Deasemenea, asigura suportul necesar refacerii continutului sistemului informatic, in situatii de alterare a acestuia.

8. Securitatea accesului in sediu

Controlul accesului este un sistem care permite monitorizarea accesului la zone şi resurse considerate critice, prin intermediul unui sistem de informare automată. Un sistem de control acces, în domeniul securităţii fizice, este în general văzut ca al doilea strat în securitatea unei structuri fizice.

9. Modul de alimentare electrica

Cuprinde sursele de alimentare fara intrerupere ale echipamentelor si sistemelor, care sa permita functionarea si in caz de intrerupere a furnizarii alimentarii cu energie electrica din sursele publice. Poate fi o solutie bazata pe grup generator .

10. Modul de supraveghere alarme

Asigura supravegherea automata a unor alarme predefinite, generate de senzori montati in puncte cheie si propune linii de actiune conform unor proceduri aprobate.

11. Modul de detectare / stingere incendii

Detectează începutul de incendiu în spaţiile protejate şi alarmează personalul si echipele de pompieri pentru stingerea incendiului.Detectarea este precisă şi controlabilă, apariţia unui semnal de incendiu fiind urmată de declanşarea alarmei locale de incendiu; semnalizarea incendiului este realizată mixt: automat şi manual.

12. Modul de training

Pregatirea operatorilor pentru activitatea operativa intr-un Centru de Comanda si Control este o activitate deosebit de importanta, dar consumatoare de timp si resurse. Reactia corecta si prompta a acestora in situatii generatoare de stres este determinata atat de bagajul de cunostinte profesionale, cat si de abilitatea de a lucra cu multitudinea de echipamente si informatii pe care le au la dispozitie intr-un timp foarte scurt.

Download Mobile CCC brochure
Download Fixed CCC brochure
Download Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Recon Vehicle brochure