↑ Return to Comunicatii profesionale

WiMAX

CSR are o varietate largă de soluţii fixe şi mobile WiMAX.

Încorporand tehnologii  avansate, MicroMAXd se adresează nevoilor de bază Wimax fix, HiperMAX poate fi folosit pentru  cerinte mari de banda WiMAX fix şi care faciliteaza tranzitia catre Wimax mobil, în timp ce Air4G gazduieste o solutie puternica Wimax mobil într-un pachet  compact si usor de instalat.

Compatibil cu standardul IEEE 802.16e-2005 si  Wave2 Mobile WiMAX ,dispozitivul Quad-Band MiMAX USB anunţat în 2006,  a fost primul dispozitiv mobil pentru laptop-uri

Dispozitivele CPE EasyST şi Prost au incorporate functionalitati Wi-Fi Access Point.

Acest lucru  deschide posibilitatea de a oferi simultan atât conectivitate WiMAX cat şi Wi-Fi, permiţând astfel furnizorului de servicii o deschidere catre o varietate de pieţe, cu un dispozitiv hibrid unic, care funcţionează pe platforma WiMAX si care permite conectivitatea cu dispozitivele Wi-Fi .

Mobile Broadband este generaţia următoare în evoluţia tehnologiei fără fir şi permite conectivitate de mare viteză pentru a răspunde cererii în creştere pentru Internet de bandă largă la domiciliu, la birou, sau în mişcare.

Utilizarea serviciilor de bandă largă mobilă este accelerata, la tarife excepţionale, cu aplicatii mai mari, cum ar fi jocuri, reţele sociale şi aplicatii video pentru dispozitive mobile.

4G si anume LTE şi WiMAX, permite utilizatorilor să pastreze aceeaşi experienţa pe care o au acasă sau la birou în timp ce ei sunt in miscare.

Air4G este o staţie de bază integrata, extrem de  compact, puternica, in acelasi pachet aflandu-se sistemul RF si componentele “base-band” .

Air4Gis a highly integrated compact, yet powerful, base station with all-in-one packaging of RF and base-band components

Air4G este capabil să funcţioneze în acelaşi timp pe ambele platforme LTE şi WiMAX. Acest lucru înseamnă că o migrare de la o tehnologie la alta este posibilă. Air4G operează în frecventele 700, 800 MHz, 1.4, 1.8, 2.3-2.7, 3.3-3.8, şi 4.9-6.425 GHz. Air4G poate fi livrat in  variante cu două emiţătoare şi patru receptoare, precum şi cu patru emiţătoare şi patru receptoare. Air4G este disponibil in ambele variante TDD şi FDD .

Air4G este interoperabil cu dispozitive ale tuturor producatorilor,care au la baza chipset-urile certificate WiMAX Forum. De asemenea, este interoperabil cu diverse soluţii core-network.

Tehnologia 4G wireless în bandă largă, permite accesul entitatilor din domeniul siguranţei publice în timp real la informaţii care ajuta in luarea deciziilor in timp util in situatii sensibile sau critice.

 Aplicatii 4G :

 -Trafic mobil de date si VoIP

- Supraveghere video ( trafic auto, intersecţii, zonele cu probleme)

- Gestionarea traficului

- Recunoaştere facială

- Recunoasterea computerizata a placutelor de inmatriculare

- Camere video/foto mobile .

Fără îndoială acurateţea şi viteza de informaţii primite influenteaza considerabil eficacitatea in siguranţa publică.

Gama de produse FLEXnet (ASN-700, ASN-900) sunt extrem de flexibile , unităţile de radio de exterior pot fi configurate pentru modul de lucru punctul-la-punct sau repetor. Construit dintr-o carcasă rezistentă la intemperii, robust, link-ul FLEXnet rezistă la condiţii dificile de mediu şi al fluctuaţiilor extreme de temperatură. .

Unitatea outdoor FLEXnet este alcatuita din două transceivere radio, plus o singură antenă direcţionala integrată in frecventa 4.9-5.85 GHz cu  opţiune de power-off. Pentru extinderea ariei de acoperire pe distanţe de până la 50 km, pot fi conectate antene externe. Modele dual-radio permit de asemenea  dubla  configurare, primul folosind anterna integrata este utilizat ca backhaul în timp ce al doilea este utilizat pentru a furniza servicii Wi-Fi  de acces cu o antenă externă.

Produsul utilizeaza tehnologia 64-QAM-OFDM pentru a oferi performanţă solidă în situatiile near-line of- sight si line-of-sight.

Caracteristici:

- OFDM (Orthogonal Frequency Division Multiplexing) radio link folosit pentru o gama larga de frecvente licentiate sau nelicentiate

- IP Backhaul pentru retelele de acces WiMAX

- Permite prioritizare traficului folosind End-to-End QoS  802.1p

- Permite corectarea erorilor canal cu ARQ (Repeat Cerere Auto) şi FEC (Forward Error Correction)

 -Conectivitate radio de pana la 50 km

- Rate de transfer de până la 47 Mbps, cu 20 MHz largime de banda (max 80 Mbps, 40 MHz largime de banda).